PetCalm sprej

65.90 kn PDV uključen

SKU: 43-045 Category:

PETCALM je potpuno prirodan proizvod za vanjsku upotrebu, a koji djeluje smirujuće na životinje i najčešće se koristi kod pasa i mačaka, mada je efikasan i kod ptica. Djeluje opuštajuće zahvaljujući esencijalnim uljima, ali ne djeluje po principu sedacije životinje i kao takav potpuno je siguran.

 

StumbleUponEmail

Description

PETCALM sadrži pažljivo odabranu mješavinu esencijalnih ulja koja deluje na smanjenje stresa i anksioznosti, kao i opuštanje kod životinja, ali bez sedacije. Učinak opuštanja postiže se povećanjem GABA-e (gamaamino-buterna kiselina) prirodne kemikalije, koja se proizvodi u mozgu, i prenosi od živca do živca kao umirujuća poruka kada je tijelo pod stresom.

PETCALM sprej se nanosi prskanjem na ruku ili rukavicu i utrljava na krzno ili direktno prskanjem na dlaku životinje u predjelu vrha grudi, njuške ili pod bradu. Treba izbjeći direktno prskanje u nosne otvore, oči i uši. Za jedan tretman dovoljno je poprskati 3-4 puta. Proizvod je PH neutralan, blagotvorno djeluje na kožu i krzno i nema neželjenih reakcija, a sama dlaka nakon toga ima vrlo ugodan miris.

Preparat djeluje odmah i može se nanositi u intervalima od 2 do 6 sati (individualna podnošljivost), ali i češće kod izraženih potreba za smirenjem. PetCalm sprej se najčešće koristi kod svih stresnih situacija za životinju: vatromet, grmljavina, putovanje, sam u kući, promjena prebivališta, buka, posjeta veterinaru ili frizeru, kao i u situacijama promjena ponašanja (naročito agresivnost), uporno češanje i griženje okoline, smanjenje apetita. Radi lakšeg pregleda preporuka veterinarima je da desetak minuta ranije poprskaju prostirku za uvijanje životinje. Dreseri pasa mogu upotrebljavati ovaj proizvod radi lakšeg i bržeg treninga. PetCalm sprej se može prskati i na prostirku životinje, sjedište u automobilu, opremu za pokrivanje ili bokseve za transport.

PetCalm sprej za umirenje životinja, pasa i mačka -50ml

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.